Over Leudalweer
anemometer About Meteo Leudal Limburg

Leudalweer.nl is een weer-website bestemd voor iedereen die interesse toont naar de weersomstandigheden in de omgeving van de nieuwe gemeente Leudal. Deze nieuwe gemeente is gelegen in Midden-Limburg en is ontstaan door het samenvoegen van de dorpskernen Baexem, Buggenum, Ell, Grathem, Haelen, Haler, Heibloem, Heythuysen, Horn, Hunsel, Ittervoort, Kelpen-Oler, Neer, Neeritter, Nunhem, en Roggel. Wilt u meer informatie over de gemeente Leudal dan kunt U deze linkgo link gebruiken.

De nieuwe website van Meteo Leudal Limburg wordt elke 10 seconden ge-update zodat de weerdata altijd zo realtime mogelijk wordt weergegeven. De realtime weersinfo wordt rechtstreeks van het basisstation gehaald en via de pc op de website gezet, later meer hierover. Ook kunt u foto's van het weerstation zelf en verschillende foto's uit de omgeving etc. zien door naar het menu hierboven te gaan en op foto's Foto albums te klikken. Voor vragen over de website, het weerstation etc. kunt U altijd contact contact met ons opnemen.

De locatie van het weerstation is in Midden-Limburg te Haelen. Het weerstation is gekocht bij linkgo de weerspecialist en van het type linkgo Davis Vantage Pro 2 Plus. Voor meer informatie over dit weerstation alsmede andere weerstations kunt U de link hiernaast van de weerspecialist gebruiken. Ook zullen wij in de toekomst meer info en foto's over ons weerstation op de site plaatsen.

De website zal in de komende tijd verder verfraaid, uitgebreid en ook geregeld vernieuwd worden. Dus we vragen van U nog even geduld tot alles weer optimaal zal gaan functioneren.

 

anemometer Meteo Leudal Limburg maakt gebruik van energie zuinige apparatuur.

Naast de gebruikte meetapparatuur in de vorm van een Davis Vantage Pro 2 Plus, zijn wij sinds september 2009 energie zuinige randapparatuur gaan gebruiken. Daar wij millieu bewust het weer op onze site aan u willen presenteren, hebben we flink geïnvesteerd in een nieuwe energie zuinige pc. Dit nieuwe systeem zie de foto hieronder levert een energie besparing op van zo'n 50% t.o.v. het gebruik van een laptop. T.o.v. een normale pc is de besparing nog veel meer als u bedenkt dat een normale gangbare pc een verbruik heeft van ca. 100 Watt en meer, natuurlijk afhankelijk van de ingebouwde componenten.

 

Energie zuinige mini pc

 

Daar zo'n systeem niet kant en klaar te verkrijgen is hebben wij het zelf in elkaar moeten zetten. Een impressie hiervan kunt u fotoalbum hier zien. Later meer uitleg over de gebruikte techniek. Uiteraard kunt u altijd vragen aan ons stellen over de gebruikte energie zuinige apparatuur. Dit kunt u via een mail aan de contactWebmaster doen.

 

anemometer MeteoBridge Pro+.

Tevens maakt Leudalweer gebruik van een MeteoBridge Pro+ weerserver. Deze heeft een energie verbruik van nog geen 2 Watt. Hieronder is de weerserver op een filmpje werkend te zien.

resize the player
Contact

Neem contact met ons op door dit formulier in te vullen.

 

Volg Meteo Leudal Limburg ook op Twitter.

Contact formulier

Contact formulier Meteo Leudal Limburg

Opmerkingen of vragen zijn altijd welkom.

*Verplicht veld indicator: